14.11.11

Unghiul mort

Daca tot am postat un clip in care se evita un accident in ultima secunda, acum va arat ceva asemanator, dar nu la fel de tensionat.
Veti vedea un sofer grabit, care incearca sa depaseasca in curba pe linie continua un camion, netinand cont de un lucru extrem de important, unghiul mort al camionului!
Pe langa clip, o sa va pun si o poza ca sa intelegeti ce e unghiul mort, dar trebuie sa stiti ca difera de la masina la masina.
Unele autotorisme dispun de oglinzi care elimina unghiul mort, desi exista posibilitatea sa se mai creeze acel unghi, chiar daca aveti o oglinda speciala (va spun din proprie experienta).
Deci nu va bazati prea mult pe ea si fiti atenti la masinile din spatele vostru si la manevrele pe care le fac.
Revenind la clip, exista multi care spun ca cel care conducea camionul e vinovat, parerea mea e ca nu. A procedat bine, sunt sigur ca s-a asigurat, iar dupa cum vedeti incepe manevra de depasire in momentul in care incepe linia discontinua. Singura vina pe care o are, e sa zicem ca n-a asteptat sa iasa din curba si sa intre pe linie dreapta, dar aici au o vina si cei de la drumuri si poduri pentru ca n-au marcat cum trebuie drumul!
Oricum mare atentie cand efectuati depasiri sau cand sunteti depasiti!



Cam asa arata unghiul mort, in oglinda nu veti vedea ce este marcat cu negru transparent in poza!


6 comentarii:

salut!
apreciez foarte mult munca pe care o depui în acest blog.felicitări!

...tot din practică...ar trebui abordat şi faza aia ce este legată de unghiul mort;
şi anume: te afli pe un drum cu declivităţi,în mers, pe prima bandă se deplasează un tir, iar tu eşti pe a doua bandă, pe acelaşi sens de mers
la un moment dat, banda tir-ului se sfârşeşte, şi trage stânga...iar tu te afli în unghiul mort al lui...
...aşa că trebuie să "căscăm" ochii şi în lateral, mai ales la întâlnirea indicatorului de informare sfârşitul benzii...

cu stimă.,

Nu trebuie sa te bazezi doar pe oglinda.

Asa este...multe nu le vezi in oglinda...evident experienta si cazurile intalnite in trafic isi spun cuvantul...oboseala uneori...iar dupa accident nu mai ajuta cu nimic expresia .."nu te-am vazut"/...mare atentie dragi soferi si soferitze...incep scuterele si motoarele...asta e vremea lor...:)

foarte bun si calitativ articolul in special pentru incepatori, dar bun si pentru cei cu experienta

Trimiteți un comentariu