14.11.11

Unghiul mort

Daca tot am postat un clip in care se evita un accident in ultima secunda, acum va arat ceva asemanator, dar nu la fel de tensionat.
Veti vedea un sofer grabit, care incearca sa depaseasca in curba pe linie continua un camion, netinand cont de un lucru extrem de important, unghiul mort al camionului!
Pe langa clip, o sa va pun si o poza ca sa intelegeti ce e unghiul mort, dar trebuie sa stiti ca difera de la masina la masina.
Unele autotorisme dispun de oglinzi care elimina unghiul mort, desi exista posibilitatea sa se mai creeze acel unghi, chiar daca aveti o oglinda speciala (va spun din proprie experienta).
Deci nu va bazati prea mult pe ea si fiti atenti la masinile din spatele vostru si la manevrele pe care le fac.
Revenind la clip, exista multi care spun ca cel care conducea camionul e vinovat, parerea mea e ca nu. A procedat bine, sunt sigur ca s-a asigurat, iar dupa cum vedeti incepe manevra de depasire in momentul in care incepe linia discontinua. Singura vina pe care o are, e sa zicem ca n-a asteptat sa iasa din curba si sa intre pe linie dreapta, dar aici au o vina si cei de la drumuri si poduri pentru ca n-au marcat cum trebuie drumul!
Oricum mare atentie cand efectuati depasiri sau cand sunteti depasiti!Cam asa arata unghiul mort, in oglinda nu veti vedea ce este marcat cu negru transparent in poza!


La un pas de moarte!

Domnul cu Cielo se pare ca nu tine la viata lui, iar mersul cu masina este doar un mod de a-si demonstra calitatile de sofer profesionist, din pacate lipsa experientei si a nerespectarii regulilor de circulatie erau sa-i provoace multa suferinta si chiar moartea.
Curba cu vizibilitate redusa, care nu era marcata corespunzator, dar se putea intelege ca acolo era linie continua, cu toate astea, conducatorul autotorismului Cielo nu a tinut cont si era sa produca o tragedie.
Inainte de a efectua o manevra de depasire asigurati-va, atat in oglinzi cat si in fata!
Daca considerati ca nu aveti vizibilitate sau timp pentru a efectua depasirea, renuntati si asteptati, aceasta asteptare va poate salva viata.
Castigati doar cateva minute facand o astfel de depasire, dar riscati sa pierdeti ani...