12.3.12

Nu conduceti bauti!

Stiu ca n-am mai scris de mult, lipsa de timp liber, dar si indolenta oamenilor vis a vis de aceasta campanie, m-au facut sa nu mai acord prea multa atentie, cu toate ca, atunci cand am inceput-o, mi-am promis mie, ca nu voi renunta la ea si ca voi scrie mereu, dar o data ce vezi ca nimeni nu e interesat simti ca nu mai are rost, pentru ca... vedeti voi, eu nu scriu pentru mine aici, ci pentru voi, iar daca voi ignorati ceea ce scriu eu, nu mai are rost sa continui.
Revenind la titlul articolului, vreau sa va arat un clip interesant ce l-am gasit pe net,  nu-i mare, are 5 minute in care se incadreaza o poveste, dar si o lectie de viata.
Probabil ca aceasta scena ati mai vazut-o si in alte filme, in campanii, dar si in realitate. Ce vreau eu sa va spun e ca, oricat de mult v-ar tenta sa plecati cu masina dupa ce ati baut, cel mai bine e sa renuntati la aceasta idee. Si chiar daca nu sunteti voi protagonistii si sunt alte persoane, convingeti-le sa nu faca asa ceva. Nu va mai bazati pe faptul ca nu e politie pe strada si scapati, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor a fost interzisa pentru ca aceste substante va provoaca acea stare de euforie ce va impinge sa fortati limitele masinii, iar in acele momente voi nu mai constientizati ce se intampla si de cele mai multe ori se intampla nenorociri.
Si eu sunt tanar si mie imi place viteza si mie imi place sa beau si mie imi plac liniutele, cursele, drifturile, dar tata... nu le combina, vrei viteza? du-te nene la Titi Aur sa te dea doua, trei ture, daca chiar vrei adrenalina, vrei sa bei? nu te urca baut la volan, pune-ti in cap, dar nu pleca cu masina. Vrei sa faci liniute, drifturi? Du-te la un concurs legal.
Chiar trebuie sa moara apropiati de-ai vostri in accidente rutiere, ca sa va dati de pericolul la care va supuneti cand faceti tot felul de manevre "nesimtit" de ilegale?
Sunt sigur ca acest articol, n-a fost citit de pustanii ce au permis de 2, 3 luni, ci probabil a fost citit de soferi ce au sute de mii de km, a fost citit de oameni mai in varsta care au trecut prin viata si au vazut multe sau poate ca a fost citit de persoane ce mi-au dat dreptate pe moment, dar au uitat dupa 5 minute!
Dragilor, asta e tara, asta e interesul, credeti-ma ca nu mai am nicio reactie cand vad stiri la televizor cu accidente rutiere. Eu mai mult de atat, nu pot sa fac, n-am posibilitati, dar nici nu sunt ajutat...
Numai bine!