30.9.14

Simulare accident DN1

 Probabil ati auzit de accidentul de pe DN1, accident in urma caruia si-au pierdut viata 6 oameni. Din pacate, inconstienta unui om, a dus la moartea a 5 oameni nevinovati.
 Un incident nefericit, ce nu putea fi prevenit sau ocolit. Aceasta este o situatie in care nu exista nici o sansa de a evita un astfel de impact. Indiferent ca esti in miscare sau esti stationat, sansele de a supravietui sunt aproape minime.
 Pentru cei care inca nu realizeaza cat de dur este un impact frontal, o sa impart cauzele accidentului, in doua categorii, si anume:
avem cauza umana, care in aceasta situatie, pare sa fie o problema psihologica, si cauza tehnica, avand un factor clar, viteza extrem de mare.
 Daca prin teste, omul nu poate rezista unui impact frontal, la o viteza mai mare de 64 km/h, imaginati-va ca viteza impactului frontal al acestui accident, a fost undeva la 240-250 km/h (Daca doua masini se lovesc frontal, si ambele au viteza de 30 km/h,, atunci viteza de impact va fi de 60 km/h, deoarece, la impactul frontal, vitezele se aduna!).
 Am incercat sa fac o simulare a accidentului, pentru a va face o idee despre puterea impactului dintre cele doua masini. Am aplicat viteza de 180 km/h - Daciei Logan si 120 km/h BMW-ului.
  Sa speram ca din tot acest lucru rau, lumea sa inteleaga ca, condusul nu e o joaca si nici un mod de relaxare.
Dumnezeu sa-i ierte pe cei 5!