23.10.11

Pericol permanent pe sosea!

Fie ca esti sofer, fie ca esti pasager, urcandu-te in masina esti predispus unui pericol in permanenta.
Acest lucru ar trebui sa-l stie toti soferii si pasagerii si ar trebui bagat bine la cap.
O data urcat intr-o masina si plecat la drum, trebuie sa fii constient de faptul ca in orice moment se poate intampla o nenorocire, chiar si pe un drum liber.
Renuntati la ideea aceea tampita: "Mie nu mi se poate intampla!"... Gresit, oricui i se poate intampla.
Respectati regulile de circulatie, conduceti cu prudenta, iar la nevoie lasati de la voi, de cele mai multe ori aceste acte de politete va pot salva viata.
Cei care insotesc conducatorul auto sa nu faca miscari bruste, sa nu-l bruscheze sau sa nu-i atraga atentia. De asemenea, chiar daca pare ciudat si de ras, nu purtati o discutie in contradictoriu cu persoana care conduce autovehiculul. In momentul unei astfel de discutii, creierul nu mai functioneaza cum trebuie, concentrarea asupra condusului scade, iar astfel timpul de reactie si reflexele sunt afectate.
De fiecare data cand va urcati in masina, purtati centura de siguranta, inclusiv pasagerii din spate. NU MAI TAIATI CENTURILE DE PE BANCHETA DIN SPATE!... sunt folositoare, invatati-va copii sa le poarte!
Sper ca ati bagat la cap aceste mici sfaturi, iar acum sper sa va uitati la clipul urmator, in care o masina care mergea regulamentar, este lovita in plin de o masina care intra pe contra-sens.
Un ultim sfat, pastrati o distanta corespunzatoare, NU mai stati in curul celui din fata. Veti vedea cat de mult conteaza asta, in clipul urmator, unde cel care a filmat, daca era cu 10 metri mai aproape de cel din fata, era si el implicat in accident.