19.12.09

Circulati cu atentie!

Vremea nu este foarte buna,asa ca cel mai bine ar fi sa evitati mersul cu masina pe distante lungi.Echipati-va masina cu cele necesare pentru aceasta perioada.Cauciucuri de iarna,lanturi,lopata,un sac de nisip si foarte important,sa aveti carburant suficient in rezervor,in caz ca ramaneti blocati.
Nu bruscati volanul si incercati sa franati cat mai rar,folositi-va de frana de motor.Nu depasiti viteza maxima admisa!

Despre noi

Acest site a luat nastere pe data de 19 decembrie 2009.
Dupa ce am esuat cu o alta campanie impotriva accidentelor,am creeat acest site,special care se va ocupa numai de aceasta tema.Speram sa fie luat in considerare de catre conducatorii auto care vor intra aici,dar si de cei care nu au permis de conducere.

Azi 04.07.2011 am reinceput campania impotriva accidentelor rutiere, daca atunci cand am deschis site-ul, v-am zis ca nu am avut succes si de aceasta data, va spun ca din nou a fost un esec aceasta campanie. In afara de vizitatori, care doreau doar link/ banner exchange, altcineva nu era interesat de acest site.
Cu ce venim nou de aceasta data?

- nu vom mai face link/ banner exchange, ci doar contra cost. Toti banii care vor veni din plasarea linkurilor/ bannerelor, se vor folosi pentru intretinerea blogului, crearea materialelor de promovare: stikere, brelocuri, tricouri, bradulete pentru masini etc. (toate personalizate)
- ne propunem sa organizam concursuri cu premii, pentru inceput pe blog, iar daca vom avea parte de sponsorizari, vom organiza concursuri atat in scoli cat si pe strada.
- sustinem organizarea de curse legale!
- speram sa fim ajutati in realizarea unui videoclip de promovare, dar si a unei melodii.
- speram sa fim sustinuti de catre echipajele SMURD si cele ale politiei rutiere.
- dorim sa se introduca si doua legi(momentan):

1) biciclistii cat si detinatorii de scutere, fie ele de 49 cmc, sa posede permis sau un act care sa dovedeasca ca au habar de regulile de circulatie (limita de varsta 14 ani pentru biciclete si 16 pentru scutere)

2) adaugarea a cel putin o ora pe saptamana in programul elevilor din scoala primara, pentru invatarea si cunoasterea pericolelor din trafic, atat ca pieton, dar si ca sofer si ce responsabilitati au.

Ne dorim sa se scoata rovinieta, atata timp cat strazile sunt adevarate capcane, ele fiind responsabile in multe accidente rutiere!

Deocamdata, cam atat, completam pe parcurs cu ce mai vrem!
Daca aveti curiozitatea, de ce vorbesc la plural, desi postez doar eu pe site, va raspund cu mare drag, atata timp cat aceasta campanie este sustinuta de de voi, inseamna ca nu sunt singur!

Sustine aceasta campanie

Pentru cei care vor sa sustina aceasta campanie,au la dispozitie cateva bannere!

Banner 125x125

Image Hosted by ImageShack.us



Banner 2 125x125

stop accidentelor




Banner 300x250

Image Hosted by ImageShack.us



Banner 728x90




Cei care vor alta dimensiune de banner,sa lase mesaj!

Viata are prioritate!

Statistici

Statistici accidente 2009

Din pacate nu avem decat statistici din Bucuresti,cu accidentele produse la inceputul acestui an.
Doar in Bucuresti s-au produs 589 accidente, în urma cărora 21 de persoane au decedat, 139 au fost rănite grav şi 587 rănite usor in primele doua luni ale lui 2009.Numarul persoanelor decedate a crescut cu 61,5% fata de 2008.Cauzele acestor accidente au fost: nerespectarea regulilor de circulatie,nerespectarea vitezei pe anumite sectoare de drum,neadaptarea la conditiile meteo a conducatorului,traversarea neregulamentara a sectorului de drum de catre pietoni,neacordarea prioritatii.
Soferii care au comis cele mai multe accidente au vasta cuprinsa intre 21 si 30 de ani.
Pana vom reveni cu noi statistici privind accidentele rutiere,CONDUCETI CU GRIJA!

Viata are prioritate!

Sursa:Antena 3

Statistici accidente 2007-2008

Accidentele rutiere au inceput sa creasca din nou incepand cu anul 2007.
In 2008 numarul mortilor si al ranitilor grav a crescut fata de 2007,conform Igpr.ro.
Astfel:in 2007 au avut loc 8.495 de accidente,2.800 morti,7.078 raniti grav,2.322 raniti usor din accidente grave,iar in 2008 au avut loc 10.472 de accidente,2.999 morti,9.260 raniti grav,3.125 raniti grav din accidente rutiere.In total in 2007 au fost 337.523 de accidente cu pagube materiale,iar in 2008 au fost 390.361 de accidente cu pagube materiale,o diferenta de 52.838.

pentru a vedea statisticile mai bine,dati clic pe imagine,Va trebuie Adobe Reader




Viata are prioritate!

Accidente pe ora

Cele mai multe accidente rutiere au loc ziua,cand circulatia este foarte mare.Intre ora 18:00 si 19:00 se petrec cele mai multe accidente,conform Igpr.ro,statistica facuta intre 1999-2006.


Viata are prioritate!

Accidente pe zi

Cum bine stiti si cum bine vedeti si in trafic,sfarsitul de saptamana e un haos pe sosele.De aceea cele mai multe accidente se intampla la sfarsit de saptamana,Vinerea.Toti incearca sa ajunga acasa,de la servici sau facultate,multi pleaca la tara si asa se creeaza un trafic infernal,unde iti trebuie nervi de otel,dar din pacate multi isi pierd rabdarea si provoaca accidente.O data ce s-a produs un accident,circulatia devine si mai grea pe acel sector de drum.Evitati sa faceti depasiri cand se circula in coloana!
Statistica: 1999-2006


Viata are prioritate!

Accidente pe luna

Cele mai multe accidente rutiere se petrect in lunile: August,Septembrie si Octombrie.Puteam sa ne asteptam la aceste luni,deoarece cum bine stiti August este luna vacantelor,practic in August este varful de sezon la mare,in septembrie e Extrasezonul,cand cei care nu si-au permis sa ajunga la mare mai devreme de 1 septembrie,o pot face in aceasta luna,preturi ieftine si mai nou vremea destul de buna,iar in Octombrie incepe sa se strice vremea,conditiile meteo sunt foarte imprevizibile si ii ia pe neasteptate pe soferi(vant,ploi,ninsori etc.).Statistica facuta intre anii 1999-2006




Viata are prioritate!

Statistici accidente 1999-2006

Conform site-ului igpr.ro,se arata o crestere dramatica a accidentelor rutiere.Din pacate in aceste accidente sunt si victime.
S-au facut niste statistici incepute din anul 1999 pana in anul 2006.Numarul accidentelor rutiere s-a dublat,dar din fericire,numarul mortilor si al ranitilor este cam acelasi,poate chiar mai scazut,asta se datoreaza si sistemelor de salvare pe care le au masinile(abs,esp,aibag etc.)



Viata are prioritate!