25.10.11

Cauciucuri de iarna vs. cauciucuri de vara vs. cauciucuri all seasons

Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de data limita pana cand putem sa ne montam pe masini cauciucurile de iarna, m-am gandit ca ar fi bine sa vedeti care sunt diferentele dintre cauciucurile de vara, all seasons si cele de iarna.
Pana sa vad acest test, nu eram prea convins de eficacitatea cauciucurilor de iarna pe gheata. Eram de parere ca se comporta la fel ca cele de vara sau all seasons si la un moment dat chiar m-am contrazis pe aceasta tema, dar pe aceasta cale imi cer scuze, chiar daca aveam un argument bun, voi posta un clip cu masini care derapeaza pe gheata, chiar daca au cauciucuri de iarna, dar cand va veni momentul potrivit.
Cum spuneam, intre aceste 3 tipuri de cauciucuri, evident cele de iarna castiga. Niste teste facute cu acelas tip de masina, la aceeasi viteza, demonstreaza ca, pneurile de vara sunt foarte periculoase pe timp de iarna, cele all seasons sunt intre cele doua tipuri, iar cele de iarna, spre surprinderea mea, se comporta foarte bine.

Desigur aceste teste sunt facute la o viteza mica, nu va ganditi ca daca intrati in curba cu viteza de 60 km/h nu derapati, jos fiind gheata, asta n-o mai cred, dar la o viteza de 20, maxim 30 km/h este posibil sa se comporte ca in clip. Nici nu va recomand sa depasiti 30 km/h cand carosabilul este acoperit cu gheata sau zapada!
Cel mai bine ar fi sa va uitati la acest test, iar pentru cei care stiu engleza, e bine sa ascultati ce zic si cei care l-au facut!
Am taiat clipul pentru a vedea doar testul, daca doriti sa-l vedeti pe tot, va las link-ul de youtube, are 3:39 :http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s